simonnasi.hu

NaSi_kuckoja_logo

 

NaSi Varásnapi Fogása

Sült cevapcsicsa juhtúrós töltött padlizsánnal és kuszkusszal (1 adag)

 Hozzávalók:

A juhtúrós töltött padlizsánhoz:

  • ½ db padlizsán (kb. 250–300 g)
  • 50 g juhtúró
  • ¼ fej hagyma vagy 1 szál újhagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • só, bors, oregánó ízlés szerint

 

A sült cevapcsicsához:

  • 2 db előformázott cevapcsicsa (kb. 100–120 g)

 

Kuszkuszsaláta köretként:

  • 50 g kuszkusz
  • 60 ml forró víz
  • ½ evőkanál olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • apróra vágott zöldség (pl. 1 szelet paprika vagy ½ paradicsom)
  • só, bors

 

 Elkészítés:

  1. Padlizsán előkészítése:
    • Vágd félbe, kanállal vájd ki a belsejét (hagyd meg a héját „csónaknak”).
    • A kivájt belsőt, hagymát és fokhagymát aprítsd fel, pirítsd meg egy kevés olajon.
    • Add hozzá a juhtúrót, keverd össze, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval.
    • Töltsd vissza a padlizsánhajóba, süsd 180°C-on 25 percig (vagy amíg megpuhul).
  2. Cevapcsicsa sütése:
    • Serpenyőben vagy sütőben süsd meg a két hengerkét, oldalanként pár perc alatt, míg szépen megpirul és átsül.
  3. Kuszkuszsaláta:
    • Kuszkuszt öntsd le forró vízzel, fedd le 10 percre.
    • Utána keverd bele az olívaolajat, citromlevet, fűszereket és a feldarabolt zöldséget.

 

Gouda sajtos, friss saláta citromos öntettel (1 adag)

Hozzávalók:

  • 1 marék salátakeverék (kb. 100 g)
  • 40–50 g Gouda sajt (kockázva vagy csíkokra vágva)
  • (1 paradicsom)
  • (¼ kígyóuborka)
  • ½ kis lilahagyma (vagy újhagyma)
  • opcionálisan: pirított napraforgómag vagy dió (1 evőkanál)
  • opcionálisan: olajbogyó, paprika, retek – ami épp otthon van

 

Egyszerű citromos-olívás öntet:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 kiskanál méz vagy mustár (ízlés szerint)
  • só, bors, oregano (vagy bazsalikom)

 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket felvágod, salátatálba teszed a keverékkel.
  2. A Gouda sajtot kockázod vagy csíkokra vágod, hozzáadod.
  3. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban vagy üvegben összerázod, majd a salátára öntöd.
  4. Szórd meg a tetejét magvakkal vagy extra fűszerekkel.

 

Citromos-áfonyás zabos sült szelet (1 adag)

Hozzávalók (1 adag, kb. 1 szelet vagy egy kis tálka):

  • 40 g zabpehely (kb. 4 evőkanál)
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • ½ teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál natúr joghurt (vagy 1 kis tojás negyede, de joghurttal egyszerűbb)
  • 1–2 evőkanál áfonya
  • csipet sütőpor
  • csipet fahéj vagy vanília (opcionális)

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, sütőport, fahéjat.
  3. Egy másik tálban a joghurtot, mézet, citromlevet és citromhéjat.
  4. Öntsd össze a két tál tartalmát, keverd bele az áfonyát is.
  5. Öntsd a masszát egy kis, sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott formába (pl. kis szufléforma, kisméretű tepsi).
  6. Süsd kb. 20–25 percig, amíg szép aranybarna lesz és megszilárdul.

 

Az akciós termékek teljes listáját a Facebook csoportomban találod!

Ne maradj le, kattints az alábbi linkre!

Facebook csoport

Szerző: Simon Natália – Dátum: 2025. 04. 30.

NaSi Vasárnapi Fogása
2025.05.04.
Finoman, Egészségesen, Akciósan!

Legutóbbi bejegyzések