simonnasi.hu

NaSi_kuckoja_logo

 

NaSi Varásnapi Fogása

Gombakrémleves

Hozzávalók (1 adag):

  • 150 g gomba (csiperke, barna csiperke vagy laskagomba)
  • ½ kis fej vöröshagyma (aprítva) vagy 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • ½ evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • 2 dl alaplé (zöldség- vagy csirkealaplé)
  • 0,5 dl tej vagy növényi tej (pl. mandulatej)
  • Só, bors ízlés szerint
  • ½ teáskanál kakukkfű vagy petrezselyem
  • Opcionálisan: 1 teáskanál natúr krémsajt vagy egy kis kecskesajt a krémességhez

 

Elkészítés:

  1. Pirítás:
    • Az olívaolajat vagy vajat egy kis lábasban felmelegítjük, majd a hagymát és fokhagymát megdinszteljük.
    • Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk, amíg összeesik.
  2. Főzés:
    • Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet vagy petrezselymet, és 10 percig főzzük.
  3. Krémesítés:
    • A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejet és egy kis kecskesajtot vagy krémsajtot a selymes állag érdekében.
    • Ha túl sűrű, kevés vízzel vagy alaplével hígíthatjuk.
  4. Tálalás:
    • Friss petrezselyemmel, extra kecskesajt-morzsával vagy pirított gombaszeletekkel díszítjük.

 

Kecskesajttal bolondított sült sertéslapocka kelkáposztával és TV paprikával

Hozzávalók (1 adag):

  • 150 g sertéslapocka (csíkokra vágva)
  • 100 g kelkáposzta (vékonyra szeletelve)
  • 1 szál újhagyma (karikázva)
  • 1 kis TV paprika (csíkokra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ½ teáskanál pirospaprika
  • Só, bors ízlés szerint
  • 0,5 dl víz vagy alaplé
  • 30 g lágy kecskesajt (morzsolva vagy szeletelve)

 

Elkészítés:

  1. Hús sütése
    • A sertéslapockát sózd, borsozd, szórd meg köménnyel és pirospaprikával.
    • Serpenyőben hevíts 1 teáskanál olívaolajat, majd süsd a húsdarabokat aranybarnára (3-4 perc oldalanként). Vagy sütőben készítsd el. Vastagságtól függően. Tedd félre.
  1. Zöldségek párolása
    • Az újhagymát és fokhagymát ugyanabban a serpenyőben dinszteld 1-2 percig.
    • Add hozzá a TV paprikát és a kelkáposztát, fűszerezd, majd 3-4 percig pirítsd.
    • Öntsd fel kevés vízzel vagy alaplével, fedd le, és hagyd párolódni 5 percig, hogy a káposzta megpuhuljon.
  2. Összeállítás kecskesajttal
    • Tedd vissza a húst a zöldségekhez, forgasd össze, majd morzsold rá a kecskesajtot.
    • Hagyd a fedő alatt 1-2 percig, hogy a sajt kissé ráolvadjon.

 

Almás-mandulás görög joghurtos süti

Hozzávalók (1 adag):

  • ½ közepes alma (meghámozva, felkockázva vagy vékonyra szeletelve)
  • 3 evőkanál görög joghurt (kb. 50 g)
  • 2 evőkanál darált mandula (kb. 20 g)
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabpehelyliszt)
  • 1 kis tojás (vagy fél nagy tojás)
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál szeletelt mandula (a tetejére)

 

Elkészítés:

  1. Előmelegítés – Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy kis sütőformát vagy ramekint sütőpapírral vagy kivajazva.
  2. Tészta elkészítése – Keverd össze a görög joghurtot, a mézet, a tojást és a vaníliát egy kis tálban.
  3. Száraz hozzávalók – Egy másik tálban keverd össze a darált mandulát, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
  4. Keverés – Öntsd össze a két keveréket, és keverd simára.
  5. Alma hozzáadása – Forgasd bele a felkockázott vagy szeletelt almát.
  6. Sütés – Öntsd a tésztát a formába, szórd meg a szeletelt mandulával, és süsd kb. 20-25 percig, amíg aranybarna lesz és a beleszúrt tű tisztán kijön.
  7. Hűtés és tálalás – Hagyd kicsit hűlni, majd fogyaszthatod önmagában vagy egy kis extra görög joghurttal.

 

Az akciós termékek teljes listáját a Facebook csoportomban találod! Ne maradj le, kattints az alábbi linkre!

Facebook csoport

 

Szerző: Simon Natália – Dátum: 2025. 04. 06.

NaSi Vasárnapi Fogása
2025.04.06.
Finoman, Egészségesen, Akciósan!

Legutóbbi bejegyzések